سفارش تبلیغ
صبا ویژن

































دانلود و نقد کتاب

یک استاد روانپزشکی، اختلالات خواب را جزو مهم‌ترین علائم اختلالات حوزه اعصاب و روان برشمرد و افزود: بر اساس متون علمی، شیوع کم خوابی در جوامع 30 تا 45 درصد و پرخوابی 5 درصد است.

دکتر غلامرضا حاجتی در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه «جت لگ» (jet lag) از اختلالات خواب خلبانان، گروه پروازی و ورزشکارانی که برای برگزاری مسابقه اعزام می‌شوند و نیز مسافران به مقصد کشورهای غربی است، اظهار کرد: این عارضه به علت اختلاف زمانی که بین کشور مبدا و مقصد وجود دارد باعث آشفتگی خواب می‌شود.

وی ادامه داد: برای حل این مشکل باید براساس اختلاف ساعت کشورهای مبدا و مقصد، خواب شبانه تنظیم و یا در صورت لزوم با توصیه پزشک از دارو استفاده شود.

این عضو هیات علمی دانشکده طب هوافضای دانشگاه علوم پزشکی ارتش، خروپف را ناشی از شلی عضلات تنفسی در خواب دانست و یادآور شد: وقفه تنفسی (آپنه) از اختلالات خواب است که در درمان آن از«CPAP» برای بازنگهداشتن مجاری تنفسی استفاده می‌شود.

دکتر حاجتی با بیان اینکه افسردگی، چاقی و پرفشاری خون از دیگر علل خروپف است، افزود: تشخیص آن صرفا با مراجعه به آزمایشگاه خواب(sleep lab) امکانپذیر است.

وی با اشاره به بروز تصادفات و حوادث رانندگی به علت خواب آلودگی رانندگان گفت: برخی از افراد بدون علت مشخصی به حملات خواب دچار می‌شوند. از این رو امروزه در بسیاری از کشورهای دنیا پیش از استخدام افراد در فعالیت‌های حساس و پیش از گرفتن گواهینامه رانندگی پایه یک در آزمایشگاه خواب از نظر حملات خواب بررسی می‌شوند.

حاجتی، خواب را از عوامل موثر در ترمیم سلول‌های مغزی، ترشح هورمون رشد در دوران نوجوانی و رفع خستگی برشمرد و افزود: اختلالات خواب بر دو نوع اولیه و ثانویه است که اختلالات خواب ثانویه به دنبال ابتلا به بیماری طبی و یا روانپزشکی بروز می‌کند.

وی ادامه داد: از بیماری روانپزشکی، افسردگی در 90 درصد موارد با مشکلات خواب عمدتا بی‌خوابی همراه است که برای درمان بایستی علت اولیه برطرف شود.

وی در درمان اختلالات خواب اولیه، رعایت10 اصل بهداشت خواب را الزامی برشمرد و افزود: فرد باید سعی کند در ساعات معینی به رختخواب رفته و از بستر خارج شود و نباید کسری خواب خود را در پایان هفته جبران کند. همچنین باید از مصرف غذاهای سنگین در ساعات پیش از خواب خودداری کند. همچنین از مصرف مواد حاوی کافئین، محرک‌های مغزی نظیر قهوه، چای، سیگار و داروهای محرک در ساعات عصر و شب پرهیز کنند و همواره به خاطر داشته باشد که برنامه ورزشی منظم به خواب شبانه کمک می‌کند.

دکتر حاجتی در گفت‌و‌گو با ایسنا خاطرنشان کرد: همچنین شرایط محیط اتاق خواب باید مناسب بوده و نباید محلی برای مشاجرات خانوادگی باشد. چنانچه موضوعی فکرتان را در هنگام خواب مشغول کرد با یادداشت کردن، مانع از مشغولیت ذهنی خود شوید، دوش گرفتن پیش از خواب را برای داشتن خواب راحت امتحان و از تماشای تلویزیون و فیلم‌های مهیج پرهیز کنید.


نوشته شده در دوشنبه 88/12/24ساعت 3:29 عصر توسط سارا نظر تو چیه؟ ( ) |


Design By : Pichak